Una imatge d’arxiu de l’edifici de Santa Maria 213. Foto: Google Maps

El mes passat Línia Vallès informava de l’incendi al pàrquing de l’edifici de la ronda Santa Maria 213, on resideixen 90 famílies, que van decidir no abandonar els seus domicilis en cap moment, tot i les dotacions de Bombers.

La qüestió és que més d’un terç de les famílies que viuen en aquest bloc de pisos, en mans de la SAREB, es troben ocupant i comparteixen una mateixa preocupació: l’estat deficient que té l’estructura d’aquest bloc.

La membre de l’oposició i exregidora d’Habitatge, Sandra Ramos, explica a Línia Vallès que l’edifici està actualment en mans del banc dolent perquè durant el govern d’Ana del Frago (PSC), i amb “l’excusa del dret a superfície”, es va vendre el bloc a la promotora Proviure de la Caixa, després de la fallida de la qual s’ha quedat la gestió del bloc la SAREB.

El portaveu de Podem a Barberà, David Clarà, lamenta a Línia Vallès que el bloc està en unes condicions “més que deficients”. “Nosaltres hem presentat una moció per recuperar la gestió municipal del bloc i deixar d’ignorar un edifici que no té les condicions mínimes d’habitabilitat”, afirma Clarà.

D’altra banda, Ramos recorda que després de l’incendi les famílies de l’edifici es van quedar sense aigua perquè es van sobreescalfar les canonades i la gestora va decidir tallar l’aigua per evitar inundacions. “Això va deixar famílies sense aigua i amb ferum d’aigües fecals estancades”, remarca.

Ara mateix, l’Ajuntament de Barberà no té constància que hi hagi cap falta de subministrament a l’edifici i les treballadores socials treballen per reallotjar les persones vulnerables.