L’Aeroport de Sabadell en una imatge d’arxiu. Foto: Twitter (@aeroclubbs)

L’Aeroport de Sabadell és l’Aeroclub més famós de Catalunya, on es porten a terme la majoria d’activitats de vol amb motor i helicòpter.

Fa temps que els veïns de les localitats properes a l’Aeroport denuncien el soroll que provoca l’alta afluència de vols que s’enlairen i aterren, sense parar, cada dia.

És per això que la Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès ha celebrat, durant la primera setmana de juliol, que finalment la Generalitat hagi instal·lat sonòmetres als municipis afectats. La coordinadora veïnal espera que el control dels sorolls i l’estudi econòmic que es farà per saber la rendibilitat econòmica de les instal·lacions redueixi la contaminació acústica d’aquest espai.

Un dels membres del Moviment Veïnal del Vallès, Josep Molins, explicava a Nació Digital que perquè els sonòmetres puguin captar realment l’impacte acústic de les aeronaus s’han de situar a prop de les zones d’aterratge: a la banda de Barberà i a la zona de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Quirze.

Tanmateix, al Moviment Veïnal li sembla sospitós que les proves de l’impacte acústic coincideixin amb un període que l’activitat ha baixat a les instal·lacions de l’Aeroport a causa de la crisi sanitària.

Sigui com sigui, els anys de lluita de la coordinadora comencen a donar els seus fruits, però no pararan fins que aconsegueixin acabar amb “el perill potencial que suposa l’Aeroport per als municipis que el rodegen”.