L’essència del 8-M va tenir continuïtat el 15 de març al Teatre Ateneu amb la representació de l’obra Shirley Valentine. L’actriu Mercè Arànega va ser l’encarregada de posar-se en la pell de la protagonista, la qual es converteix en un exemple d’apoderament femení.

La funció es va presentar en forma de monòleg i va barrejar el to humorístic amb moments de reivindicació feminista. L’obra va explicar la vida de la Shirley, una mestressa de casa de Liverpool que té una relació rutinària amb el seu marit i els seus dos fills, els quals ja han marxat de casa.

Un dia, una amiga li fa un regal sorprenent: un bitllet d’avió per marxar, totes dues, quinze dies de vacances a Grècia. La proposta trasbalsarà la vida de la protagonista, que començarà a veure el seu dia a dia des d’un altre punt de vista molt més enriquidor i emocionant.

La història es basa en un text de Willy Russel, un autor que pretén posar sobre la taula l’apoderament d’una dona vençuda per les circumstàncies, menyspreada pel seu entorn familiar i amb manca d’autoestima.

D’aquesta manera, la representació aconsegueix que els espectadors siguin testimonis de la revolució personal que viu la Shirley des d’una perspectiva plena d’humor i tendresa.