Parc de Collserola. Foto: Ajuntament de Cerdanyola

Una de les zones verdes més importants per a Cerdanyola i per a l’àrea metropolitana de Barcelona ha quedat blindada definitivament.

La Generalitat ha aprovat el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), que afecta directament els municipis de Cerdanyola, Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Feliu, Molins de Rei, el Papiol, Sant Cugat i Montcada i Reixac. Són els municipis que s’engloben dins les 8.156 hectàrees que conformen el parc natural. Tanmateix, el pla també afectarà altres municipis propers a la zona verda com són Castellbisbal, Sant Joan Despí, Ripollet i Santa Coloma de Gramenet.

Aquest projecte de protecció impulsat per l’AMB té, en paraules de l’Ajuntament de Cerdanyola, l’objectiu de “garantir la màxima protecció i conservació d’aquest espai natural, de vital importància per a la metròpoli de Barcelona”. Així, es proposa un augment dels espais lliures de més de 700 hectàrees i es projecta una nova estratègia per a l’ús públic de l’espai verd.

“La importància del parc rau en els valors que conté, que cal preservar, així com en els beneficis que aporta al medi ambient, a la societat i a la qualitat de vida”, ha explicat el consistori de Cerdanyola. “Aquest gran pulmó verd ofereix benestar i salut a la població metropolitana, un augment de la riquesa ecològica, un marc per a la sensibilització envers la sostenibilitat i el lleure per a la ciutadania i un reforç de la infraestructura verda metropolitana”, conclou.