Els professors substituts de La Sínia consideren que no han de tornar a fer els exàmens que ja van aprovar el 2014 per formar part de la borsa de treball. Foto: La Sínia

Preocupació entre els professors de l’escola Municipal La Sínia de Cerdanyola. L’Ajuntament té en marxa una convocatòria per crear una borsa de mestres substituts que, segons els professors de La Sínia, “anul·laria la borsa vigent actualment”, cosa que implica que tots els que en formen part ara hauran de presentar-se novament a l’examen per poder accedir a una plaça d’interí a l’escola. El portaveu del col·lectiu, Álvaro Lafuente, critica, a més, que aquest examen “és l’ítem que més comptarà en el procés de selecció, per sobre de l’experiència, la formació i el coneixement del projecte de l’escola”.

Segons Lafuente, aquest incident se suma al malestar que viu la plantilla de substituts, que només ha tingut contracte fins al 30 de juny, malgrat que la persona que substitueixen encara no s’hagi incorporat al seu lloc de treball. “Aquests professors no saben si podran tornar al setembre, cosa que afecta el projecte educatiu del centre”, remarca Lafuente.

“PROJECTE GARANTIT”
Davant d’aquesta situació, des de l’Ajuntament asseguren que no hi haurà cap problema per mantenir la qualitat educativa del centre escolar i reiteren la seva voluntat d’arribar a acords amb els professors.

La regidora d’Educació, Elvi Vila, recorda que les peticions efectuades per l’assemblea de mestres de La Sínia són que es permeti als mestres que ja van passar les proves per a la borsa el 2014 que no les hagin de tornar a fer el 2016; que la finalització dels contractes de substitució no siguin el 30 de juny i que les dues places que queden lliures per jubilació de les titulars es convoquin com a places d’interinatge. En aquest sentit, Vila explica que les dues places extres per cobrir les jubilacions “no es poden cobrir com a places interines perquè és impossible assegurar que aquestes dues places hi seran sempre” i proposa “mantenir-les com a places fluctuants”.

Sobre els contractes que acaben el 30 de juny, Vila diu que “a partir de l’1 de setembre, els contractes per cobrir reduccions de jornada aniran lligats a la reincorporació de la persona que ha demanat la reducció”. I pel que fa a la qüestió més polèmica, el fet de si hauran de repetir l’examen per accedir a la nova borsa o no, l’Ajuntament s’ha limitat a dir que intentarà donar resposta a les seves reivindicacions quan s’obri la borsa del 2018.

 

CCOO alerta que hi ha amiant
a 38 escoles de la comarca

CCOO ha denunciat que 30 escoles, set instituts i una escola oficial d’idiomes de la comarca tenen plaques de fibrociment i alerta del risc per a la salut que això pot comportar.

El responsable d’Acció Sindical del sindicat intercomarcal d’Educació de CCOO del Vallès Occidental, Josep Àngel Méndez, assegura que, malgrat els informes presentats, “les administracions competents no han donat resposta, o quan ho han fet han estat insuficients i poc satisfactòries, escudant-se sempre en la impossibilitat d’afrontar l’alt cost de les intervencions, oblidant els riscos derivats de l’amiant”, una substància confirmada per l’Organització Mundial de la Salut com a carcinògena del primer grup, és a dir, que pot produir càncer amb independència de la quantitat a la qual s’està exposat.

Des de l’Ajuntament de Cerdanyola comparteixen la preocupació per la situació, però han volgut tranquil·litzar la població, recordant que si l’amiant està en bon estat, no és perillós per a la salut. L’Ajuntament remarca que només pot suposar un perill en el cas que es trenqui, es desgasti o es manipuli indegudament.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram