La Chloe amb el seu somriure característic. Foto: Angie Riera

Una familiar propera de la Chloe, l’Angie Riera, una veïna de Cerdanyola, ha engegat la campanya Para y Por Chloe a GoFundme.com destinada a recollir diners per ajudar la nena en la lluita contra la Displasia epitelial intestinal, una malaltia estranya i minoritària.

“Et somriu i és tota vida. Té tanta força i energia que se’t trenca el cor”, explica Riera a Línia Vallès quan expressa el patiment i la frustració que senten la nena i els seus pares davant d’una malaltia crònica que a dia d’avui no té una solució clara. “No et donen una cura definitiva. La Chloe s’ha d’engreixar i s’alimenta a través del tòrax mitjançant nutrició parenteral. L’únic que sé és que el ritme i els dies de vida els marca la petita”, diu Riera.

Riera ha viscut amb els pares de la Chloe les anades i vingudes a l’Hospital Sant Joan de Déu, on han tractat la petita amb molta professionalitat i estima des del primer moment. “La meva cosina germana viu a Figueres i jo a Cerdanyola. És per això que aquests dies ella i el seu marit s’han quedat a casa meva”, aclareix Riera, fent referència a la proximitat del seu domicili amb l’Hospital.

Riera vol deixar clar que la recollida de diners no és per pagar els serveis mèdics de la Chloe. “La campanya l’he promogut per cobrir les necessitats dels pares. La Chloe d’aquí res necessitarà anar a Madrid perquè li practiquin diversos trasplantaments d’òrgans, ja que alguns li comencen a fallar. Tot això significa un cost molt elevat per a la seva família entre desplaçaments i allotjaments”, diu. Ara mateix, Para y Por Chloe ha recollit un total de 4.022 euros entre un centenar de donants.