Després que el Ple ordinari del 25 de maig no aprovés cap dels punts relacionats amb la gestió del PEM Guiera, un dels conflictes enquistats a Cerdanyola des de fa temps, quatre grups de l’oposició (PSC, ERC, C’s i PP) forçaran un Ple extraordinari –la data del qual encara està per determinar– per desencallar la situació. Dijous 1 de juny al vespre així ho van comunicar, després d’acordar un text amb deu punts consensuats pels 15 regidors que conformen els quatre grups.

D’aquesta manera, segons explica el socialista Víctor Francos, “com que el govern de Compromís -en minoria amb només cinc regidors- no és capaç de solucionar res, a Cerdanyola hem decidit que hem de començar a governar des de l’oposició”. Es tracta d’un posicionament que comparteixen des d’ERC i el PP, segons han expressat a aquest periòdic. “Començarem a portar temes als plens ordinaris i extraordinaris consensuats amb la resta de forces”, argumenta el socialista, el qual va impulsar amb el seu grup una moció de censura contra l’alcalde Carles Escolà el mes passat que finalment no va prosperar. Segons diu Francos, “ara mateix l’alcalde Escolà és una mera figura”.

MODEL DE GESTIÓ MIXTA
L’acord, al qual ha tingut accés Línia Vallès i que presenten els quatre grups, consta de deu punts, dels quals es desprèn, entre altres, que volen impulsar un model de gestió mixta: “Per una banda, amb personal públic que s’encarregui de l’administració i la gestió de l’equipament i, per l’altra, amb personal privat a través de la licitació d’alguns serveis a empreses externes”, detalla a aquesta publicació el portaveu del PP, Manuel Buenaño.

El primer punt del text insta a convocar de manera “urgent” una comissió informativa per obrir un “procés transparent de participació dels diversos grups”. “Això és el que fem cada dijous abans del Ple per fer els informes correctes”, explica Buenaño. D’aquesta manera, es podria portar al Ple la liquidació econòmica de la intervenció de la concessió del PEM Guiera “correctament fiscalitzada”.

El segon punt fa referència a incorporar part de la plantilla del PEM Guiera com a treballadors municipals, en el cas de les places vinculades a l’administració i direcció de l’equipament. “Així, la plantilla que depenia de la Federació Catalana d’Handbol, amb la qual s’havia signat el contracte de concessió, passarà a formar part de l’Ajuntament”.

Els punts cinquè, sisè i setè fan referència a licitar els serveis de neteja, manteniment tècnic i monitoratge d’activitats esportives a empreses externes. “Això s’hauria de fer immediatament, ja que l’any passat es van signar 4 o 5 contractes però tots ells vencen a l’agost”, detalla Buenaño. De fet, és el motiu pel qual els treballadors i treballadores del PEM Guiera s’han declarat en vaga diverses vegades -la darrera, del 10 al 14 de maig-.

El tercer punt del text està relacionat amb la coordinació dels serveis i recursos del PEM Guiera i Can Xarau. “En aquest punt volem posar èmfasi a dir que els dos models s’han d’unificar”, aclareix el portaveu popular.

El següent apartat insta a iniciar les “inversions necessàries per garantir el bon funcionament de la instal·lació”. “Hi ha goteres i l’estat de l’equipament és precari, ja que no s’hi inverteix des del 2004 quan van finalitzar les obres”, puntualitza Buenaño.

La resta de punts fan referència a portar l’acord al Ple i informar tots els grups per fer-los partícips de les comissions, a més de prioritzar la qualitat del servei.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram