El Cerdanyola Folc d’enguany rendirà homenatge a la cultura celta. Foto: Ajuntament de Cerdanyola

Un any més la música folc, la dansa i els balls tradicionals ompliran Cerdanyola, perquè torna el festival Cerdanyola Folc. Així doncs, durant tot aquest cap de setmana i fins el 20 de juny es posarà a l’abast del públic i d’una manera festiva i lúdica, però també intentant aprofundir en la història, els valors i els continguts, les principals manifestacions que existeixen actualment en el camp de la cultura popular a Catalunya.

A diferència d’altres edicions, enguany el Cerdanyola Folc rendirà homenatge a la cultura celta i per primera vegada incorporarà la dansa contemporània, interpretada per Ana Rubio. A més, a part de la plaça Sant Ramon, s’hi afegeix un nou escenari, el jardí de Ca n’Ortadó, que aportarà la imatge més cèltica de la mostra. Segons el director artístic de la cita, Josep Maria Ribelles, “hem triat el jardí de Ca n’Ortadó per inaugurar el Cerdanyola Folc perquè hi ha un roure i aquest arbre representa el cosmos en la cultura celta”.

El Cerdanyola Folc va néixer per donar vida i activar la cultura popular del poble, però, segons afirma Ribelles, “ja s’ha consolidat com un festival de referència al seu sector i cada any atreu més persones que vénen de fora de la ciutat”.

ELS ESPECTACLES
En el concert principal, la nit del 13 de juny a la plaça de Sant Ramon, hi serà present la tradició celta dels bretons, d’Astúries, aspirant el 2015 a la nominació de nació cèltica, i de Catalunya, amb l’actuació conjunta de l’arpista bretó Myrdhin, el flautista asturià Pepín de Muñalén, el també asturià Alberto Alblanedo i el mateix Josep Maria Ribelles. El concert serà únic perquè, segons explica Ribelles, “no es tracta d’actuacions independents sinó conjuntes, en les quals es fusionaran temes de les terres de cadascun dels convidats”.

L’aplec també comptarà amb les actuacions de Safolik, que animarà el ball de dissabte, i dels Irish Corner & Mula, que actuaran diumenge a la plaça Jaume Grau.

Els gegants, protagonistes de l’aplec de cultura popular

La trobada d’entitats de cultura popular que se celebrarà durant el matí de diumenge dins del marc del Cerdanyola Folc estarà dedicada enguany a la tradició dels gegants, amb una trobada de gegantins que organitza la colla Gegantera, protagonista en aquesta edició de la trobada. Com cada any hi haurà tallers, jocs infantils i balls, així com una mostra d’instruments tradicionals i de publicacions de cultura popular. Aquesta mostra també comptarà amb la presència de lutiers, constructors d’instruments musicals que explicaran els secrets més desconeguts d’alguns dels aparells musicals que fabriquen amb les seves mans.

En l’aplec de cultura popular i tradicional hi participaran els Arriers de Sant Antoni Abat, l’Esbart de Sant Marçal i l’Agrupació cultural Sardanista, a més de les Cases d’Andalusia i d’Aragó, de Cerdanyola i les colles de gegants, de diables, de castellers i de trabucaires de la localitat.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram