El Ple municipal va rebutjar la gestió directa de l’abastament d’aigua a Ripollet en la sessió extraordinària que es va celebrar el 21 de juny. La proposta va aconseguir 11 vots en contra i 10 a favor.

La regidora de Serveis Municipals i Municipalització, Pilar Castillejo, va mostrar la seva decepció amb el resultat de la votació. “No estem contents amb el resultat i ens entristeix, però hem aconseguit posar el tema de les municipalitzacions a l’agenda política de la ciutat”.

Per la seva banda, l’alcalde José M. Osuna també va mostrar la seva insatisfacció. “Crec que hem perdut una excel·lent oportunitat de gestionar els nostres béns i serveis públics”, va dir fent referencia a “l’impacte positiu que hagués tingut la municipalització de l’aigua en la gestió directa d’altres serveis com el de la neteja d’edificis municipals i les escoles bressol”.

Durant la sessió plenària, Osuna va apel·lar directament al PSC, a qui va retreure la manca de diàleg a l’hora de fer arribar les mancances que el grup municipal socialista detectava en el projecte. En aquest sentit, l’equip de govern havia demanat l’abstenció del PSC en aquesta aprovació inicial per guanyar temps per estudiar la municipalització dels altres serveis, als quals, segons l’alcalde, sí que haurien donat suport els socialistes.