Primera concentració per l’Escola de música. Foto: Fabià Díaz-Cortés (EAB-CUP)

La situació de l’Escola Municipal de Música de Barberà segueix al centre del debat polític de la ciutat. És un debat tens, tant pel que comporta aquest equipament històric amb 25 anys de vida com perquè en les postures sobre com solucionar el problema hi ha les diferents visions de la gestió pública de Barberà encarnades per les forces polítiques locals. I al mig hi queden els docents, els alumnes i els pares i mares del centre, que miren amb incertesa el futur de l’escola i que el passat 21 d’abril es van concentrar a la plaça de la Vila per denunciar la situació del centre educatiu. Va ser la tercera concentració des del març.

L’empresa que gestionava el centre va entrar en fallida i actualment es troba en concurs de creditors. Davant d’això, l’Ajuntament ha tret a concurs la gestió del centre per una suma total d’1,6 milions d’euros i una durada de 2 anys. Però no tots els partits estan d’acord amb el procediment ni amb el model de gestió. “La licitació està mal feta”, explica Guillem Vilaregut de la PCPB. “Lluny de buscar una solució, ERC i el PSC es van reunir amb els pares per preguntar qui convocava les manifestacions organitzades davant l’Ajuntament i mirar de desconvocar-les”, afegeix el seu partit, que aposta per la creació d’una empresa semipública que gestioni l’escola.

Així, David Clarà, de Podem, demanava en el darrer Ple que es reconsiderés la gestió de l’Escola de Música perquè “sigui 100 per 100 pública”.

Per la seva banda, ERC, en una reacció tíbia, aposta “per realitzar un estudi en profunditat que posi sobre la taula la viabilitat de la gestió directa”. En unes declaracions similars, Ciutadans també demana un estudi sobre la viabilitat de la municipalització del centre.

Tot plegat, models dispars que conflueixen en un aspecte: cal assegurar el futur laboral i educatiu del centre.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram