El radar controlarà la velocitat d’un tram de l’AP-7. Foto: Google Maps

El radar de tram situat a l’autopista AP-7 entre Barberà i Mollet ja està a punt per posar-se en marxa. El Servei Català de Trànsit encara no ha confirmat la data exacta a partir de la qual començarà a funcionar, però es preveu que s’activi pròximament.

A finals d’abril, tècnics i operaris del Servei Català de Trànsit es van traslladar fins a la zona per acabar d’instal·lar els aparells i efectuar les últimes mesures necessàries per assegurar un bon funcionament.

El radar controlarà la velocitat dels vehicles en un tram de sis quilòmetres de l’AP-7 en sentit Girona entre els municipis de Barberà i Mollet. Aquest tipus d’aparells llegeixen les matrícules dels cotxes que circulen per aquest recorregut per comprovar que no superin la velocitat màxima permesa a la zona, que en aquest cas està limitada a 120 quilòmetres per hora.

El radar de tram ja s’havia instal·lat en altres zones dels voltants com a la C-17 entre Lliçà d’Amunt i Parets en sentit Barcelona. Aquest dispositiu controla tres quilòmetres i mig de carretera, una part està limitada a 80 quilòmetres per hora i l’altra a 100 quilòmetres per hora. Per aquest motiu, existeixen quatre punts de control de les entrades i sortides dels vehicles que permeten calcular la velocitat de cadascun i multar els conductors que excedeixen les normes de velocitat.