Els Cines El Punt de Cerdanyola ja són història. Foto: Cines El Punt

“No era un cinema qualsevol, era El Punt”, diu un usuari per Twitter. Un altre es queixa perquè amb la desaparició dels Cines El Punt la gent es queda sense aquest referent cultural a la ciutat: “Els que no tenim transport ens podem oblidar d’anar a veure pel·lícules, perquè el cinema més proper de la ciutat està a dues hores a peu”, lamenta.

Molts altres tuitaires s’han sumat al comiat per xarxes socials dels Cines El Punt, compartint els records que tenen amb la sala, que a molts els ha acompanyat tota la seva vida. “Una autèntica llàstima. Adeu a les sessions d’autor, a emocions i experiències. Adeu amb tristor als Cines El Punt perquè, com cantava Luis Eduardo Aute, ‘cine, cine, cine, cine, más cine por favor, que todo en la vida es cine y los sueños cine son'”. Així s’acomiada Luisfer García Egea, un veí del municipi.

I és que aquesta setmana els Cinemes El Punt han anunciat el seu tancament definitiu. La pandèmia del coronavirus ha avançat un final esperat per al cinema històric de Cerdanyola. El director de la sala, Pere Sallent, s’ha acomiadat dels espectadors mitjançant un vídeo molt emotiu: “Nosaltres no fem les pel·lícules. No les fem, ni bones ni dolentes. Una pel·lícula és bona si aconsegueix que tu, espectador, t’abandonis a la seva màgia i comencis a somiar. I un cinema és bo si aconsegueix que la puguis somiar encara més intensament. Ens agradaria haver fet una bona feina i que els vostres somnis, aquí dins, hagin estat molt intensos. Fer-vos somiar ha estat un plaer i un honor, i en nom de tota la família, també dels que ja no hi són, us vull expressar el nostre profund agraïment per haver-nos fet confiança aquests setanta-cinc anys”, expressava Sallent, amb aquestes paraules, la tristor que sent pel tancament dels cinemes que han marcat la història de la seva família.

Els Cines El Punt van obrir l’any 1944 amb el nom de Kursaal. En els seus inicis es tractava d’una única sala amb butaques de fusta. Després de setanta-cinc anys i tres generacions de la família Sallent regentant el negoci, la pandèmia ha provocat el tancament previst d’aquestes sales de gran pantalla. Ara, al seu lloc s’hi construiran habitatges