L’Ajuntament va haver d’intervenir de manera provisional el PEM Guiera després que la Federació Catalana d’Handbol fes fallida. Foto: Línia Vallès

Futur incert per al Parc Esportiu Municipal (PEM) Guiera, a Cerdanyola. El pròxim 4 d’agost finalitza el termini d’intervenció provisional que l’Ajuntament ha fet de la gestió de l’equipament i el consistori encara no sap amb exactitud què farà amb aquest servei.

La Federació Catalana d’Handbol havia de gestionar el PEM Guiera durant 35 anys, però el juny del 2013 va presentar el concurs voluntari de creditors i es van encendre totes les alarmes. Un any després, la institució feia fallida i l’Ajuntament decidia fer-se càrrec de la gestió del PEM de manera provisional per evitar perjudicis als usuaris i perquè la Federació havia incomplert de manera contínua les seves obligacions contractuals, com l’impagament de la llum i l’aigua o no dedicar el 10% dels beneficis a promocionar l’esport. De moment, el Ple municipal ja ha aprovat obrir un expedient per sancionar aquests incompliments.

En un mes i mig s’acabarà la intervenció de la gestió de l’espai que fins ara feia l’Ajuntament i encara no s’ha decidit quin model es triarà per donar continuïtat a l’equipament. Un fet que preocupa molt als seus 45 treballadors, que veuen perillar els llocs de feina.

L’equip de govern ja ha avançat que aposta per la continuïtat d’aquest servei i per la gestió directa de l’equipament i s’ha reunit amb els treballadors per explicar-los la situació. Malgrat la trobada, però, els treballadors es mostren desconfiats i creuen que, si “en dos anys d’intervenció no han solucionat el tema, no ho faran ara quan només falten dos mesos per a la finalització de la seva relació amb el PEM Guiera”, i afegeixen que si el consistori no troba una solució “tots els treballadors passarem a la cua de l’atur o a formar part d’una borsa de treball en la qual no ens asseguren tenir cap tipus d’avantatge respecte a la resta de persones que en puguin formar part”.

CRÍTIQUES DE L’OPOSICIÓ
En el mateix sentit s’han expressat els diferents partits de l’oposició. De fet, el portaveu del PSC, Víctor Franco, acusa el govern d’haver segrestat la informació sobre la situació del PEM Guiera als grups de l’oposició i a la ciutadania i creu que “la manca d’acció en el tema des que Carles Escolà va assumir l’alcaldia complica dia a dia trobar una solució”. Per a Franco, “descartada l’opció de tancar el servei i sent difícil per qüestions de temps trobar un òrgan privat que el gestioni, cal que el govern expliqui si és possible assumir la gestió directa”.

El portaveu de C’s, Pau Ortolà, per la seva banda, explica que “si una empresa externa licita el servei, podria subrogar l’actual plantilla, però si el govern opta per la municipalització, els llocs de treball haurien de passar per un procés de selecció, cosa que evidenciaria la dificultat que comporta municipalitzar serveis, que ha estat una de les banderes de CxC”.

També ho veu d’aquesta manera el portaveu del PP, Manuel Buenaño, que diu que “ningú pot assegurar que el PEM Guiera obri portes després del 4 d’agost, perquè encara no s’ha rescindit el contracte amb la Federació, condició prèvia per tornar a licitar, i si és l’Ajuntament qui assumeix la gestió directa ho hauria de fer amb personal propi del consistori, no amb el personal actual del servei”.

“ÉS VIABLE”
Malgrat totes les crítiques, segons l’Ajuntament el Parc Esportiu “és viable”, perquè des que el gestiona el consistori els números han estat positius i s’han pagat totes les factures d’aigua i llum que es devien. Per aquest motiu, des de l’equip de govern asseguren que estan intentant trobar “la millor solució per a la continuïtat del servei amb plenes garanties de viabilitat”. Mesures que podrien passar per una solució temporal a l’espera de poder plantejar la municipalització.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram