Carles Escolà

Escolà, a la porta de l’Audiència Provincial de Barcelona. Foto: Guanyem Catalunya

L’exalcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, s’enfronta a 12 anys d’inhabilitació i un de presó, acusat d’assetjar laboralment la secretaria general de l’Ajuntament, Aurora Corral. Així ho demana la Fiscalia després que el judici, que se celebrava els dies 14 i 15 de juliol, quedés vist per a sentència.

L’origen de tot això estaria en el moment en el qual Corral hauria començat a emetre informes desfavorables que, segons Escolà, utilitzava “per perjudicar el govern”. I és que, segons l’exalcalde, que va estar al capdavant del consistori entre el 2015 i el 2019, la secretaria “abusava de la seva posició per intervenir en la política municipal”. Un fet que el va portar a denunciar-la, l’any 2017, i posteriorment, veient que la denúncia no tenia recorregut, a intentar apartar-la del seu càrrec obrint-li un expedient, el 2018. Un motiu pel qual Corral va interposar una querella contra Escolà, l’any 2019, que ha acabat portant-lo a judici.

Segons l’exalcalde, tot això “s’hauria d’estar resolent per la via contenciosa-administrativa”. Però la bola s’hauria anat fent cada vegada més gran perquè la Fiscalia estaria intentant castigar-lo per estar relacionat amb la causa independentista després que participés en el referèndum de l’1-O, se l’intentés imputar per malversació i desobediència, i la causa quedés en no res. Així ho pensa tant ell com Guanyem Cerdanyola, el seu partit, vinculat a la CUP, que exigeix “la total i lliure absolució” d’Escolà i lamenta que la Fiscalia actuï per “repressió i persecució de la dissidència política”.

Una situació complexa que s’acabarà de resoldre en les pròximes setmanes, quan sortirà la sentència del judici que decidirà el futur de l’exalcalde.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram