Edifici actual de l’escola Ramon Fuster. Foto: Arxiu

L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra vol que s’anul·li el Pla Especial de l’escola Ramon Fuster. Segons l’EMD, l’aprovació inicial d’aquest Pla per part de l’Ajuntament de Cerdanyola és contrària a dret i, per tant, l’acord pres per la Junta de Govern local és nul.

Per argumentar-ho, l’entitat es fonamenta en un dictamen jurídic elaborat pel Catedràtic de Dret Administratiu Andrés Betancor per encàrrec de la mateixa administració bellaterrenca.

L’acord es va prendre el 14 de maig d’aquest any però la polèmica sobre aquest pla ve de molt més enrere. El juny de 2012, l’EMD destaca que la Fundació Privada Collserola va presentar la documentació del Pla especial, però que el 15 d’abril de 2014, dos anys després, va requerir a l’Ajuntament l’aprovació inicial de la planificació urbanística al·legant silenci positiu del consistori.

No obstant això, l’informe de Betancor es fonamenta en què l’aprovació d’un pla especial no es pot basar en un silenci positiu, ja que és un instrument de planejament de promoció privada i en què l’aprovació no és confirmatòria del pla, sinó modificatòria, ja que imposa condicions a complir. De fet, l’informe diu textualment que si les modificacions no es van recollir en el document presentat per la Fundació Collserola “era perquè el pla era incomplet” i això “determina l’absència d’un dels requisits essencials per a la producció del silenci positiu: que la documentació estigui completa a l’inici del còmput del termini de ters anys que marca la llei”, quan van passar dos anys.

A FAVOR DE L’AMPLIACIÓ
El president de l’EMD, Ramon Andreu, insisteix que “no estan en contra” que l’escola Ramon Fuster s’ampliï, però reclamen que s’ha de fer de forma correcta i d’acord amb la normativa, especialment en relació amb la mobilitat i l’urbanisme.

Andreu destaca que l’ampliació prevista suposa passar “d’un centre de 600 alumnes a una escola de 1.300 estudiants situat en una zona cèntrica d’un nucli de població de 3.000 habitants”. De fet, aquest debat es manté des de fa anys i l’EMD insisteix que el volum d’edificabilitat de l’ampliació vulnera la llicència atorgada pel mateix Ajuntament de Cerdanyola, així com la distància amb el llindar de la parcel·la.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram