La ripolletenca va aconseguir un debut somiat als Gaudí. Foto: Premis Gaudí

La ripolletenca Belén Funes no hauria pogut somiar una millor estrena en la seva carrera cinematogràfica que la que va tenir el 19 de gener en la cerimònia dels premis Gaudí. La seva pel·lícula La hija de un ladrón la va portar a aconseguir el guardó a millor direcció, millor guió -compartit amb Marçal Cebrián- i millor pel·lícula en llengüa no catalana. Funes va acceptar el premi amb un discurs adreçat a les “nenes” que estaven veient la gala: “Si voleu dirigir, us estem esperant. Es pot fer”, va proclamar.

La colpidora història d’una mare (Greta Fernández) que viu en un barri marginal de Barcelona, la complicada relació amb el seu pare (Eduard Fernández) i la lluita per sobreviure en la precarietat han suposat tota una declaració d’intencions de la debutant amb la seva òpera prima. A més, la directora va explicar que el film està molt inspirat en la seva vida a Ripollet.

L’altra gran triomfadora de la nit va ser Els dies que vindran, que també va aconseguir tres estatuetes per millor pel·lícula, millor protagonista femenina per a Maria Rodríguez Soto i millor muntatge.

AMB LA MIRADA ALS GOYA
Encara amb la ressaca dels Gaudí, Funes té una altra cita amb un nou reconeixement el pròxim 25 de gener a la gala dels premis Goya. Està nominada en la categoria de millor direcció novell i podria aconseguir una nova estatueta en una sola setmana.