sessió del projecte CuEmE

Imatge d’una sessió del projecte CuEmE a l’Escola del Bosc. Foto: Ajuntament

Avui dia, sembla que ser emprenedor està de moda. Les xarxes socials estan plenes de gent que fa discursos sobre la cultura emprenedora, els mitjans de comunicació parlen dels èxits dels emprenedors i, en general, la societat veu amb bons ulls tot el que té a veure precisament amb això, amb arriscar i fer realitat una idea o un projecte. Una filosofia que, de fet, fins i tot s’ensenya a les escoles, però d’una forma lúdica i amb unes dinàmiques adaptades a les edats dels alumnes.

En aquest sentit, 52 alumnes de 5è de primària de l’Escola del Bosc s’estan endinsant aquest curs en el món emprenedor a través del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), que es fa per segona vegada de la mà de la Diputació de Barcelona. Tot plegat, creant i gestionant tres cooperatives que fins al juny hauran de mantenir actives. Un projecte que engresca els joves, que han de dissenyar la imatge del “negoci” i la comunicació, decidir el finançament, escollir i fabricar els productes o els serveis que oferiran i finalment, comercialitzar-ho.

Carlos Alonso és un dels tècnics municipals que està acompanyant i guiant els alumnes en aquest projecte i diu que és “molt important apropar l’emprenedoria i els valors cooperatius a l’aula”. No només perquè permet estimular la creativitat dels alumnes i que aprenguin diferents competències, sinó perquè s’ho prenen com un joc i això fa que l’aprenentatge sigui més fàcil. De fet, així ho expliquen alumnes com l’Ivan, que diu que la cooperativa “és com una mini empresa de tota la classe” que li està servint per aprendre “molt”, o com la Clàudia, que comenta que gràcies al projecte ara sap “calcular preus i prendre decisions en grup”. Unes valoracions, per tant, positives que se sumen a les del regidor d’Educació, David González, que assegura que el projecte “aporta molts beneficis” i anima a la resta d’escoles del municipi a participar.

Més enllà de les aules

Barberà, però, ha volgut estendre l’emprenedoria més enllà de les escoles per arribar a la gent adulta del municipi, en aquest cas no en forma de projecte sinó d’una jornada sobre les oportunitats de negoci a municipis petits i mercats municipals de la província de Barcelona que se celebrava el 22 de novembre. Tot plegat, apropant les persones que volen deixar un negoci i les que volen emprendre per oferir a aquestes últimes “un negoci que ja té una base i una clientela”, diuen des de l’Ajuntament.

Una manera de mantenir l’activitat econòmica i l’ocupació i de revifar “els mercats i els municipis petits”, deia l’alcalde, Xavier Garcés, que ha valorat molt positivament aquesta iniciativa impulsada per la Diputació i el Consell Comarcal.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram