Enguany els barberencs no podran celebrar la seva Festa Major. Foto: Arxiu

“Fins l’any que ve i a reveure”. Amb aquest missatge carregat de nostàlgia s’han acomiadat els barberencs de la Festa Major d’enguany, després que l’Ajuntament del municipi hagi decidit suspendre oficialment la celebració d’aquesta festivitat.

El consistori ha anunciat que la decisió s’ha pres tenint en compte la “incertesa que suposa la progressió de la pandèmia de la Covid-19 i el més que segur distanciament social que ens acompanyarà en els pròxims mesos”. És per això que des de l’Ajuntament han preferit anticipar-se a les conseqüències i deixar la celebració de la Festa Major, programada per als dies 3, 4, 5 i 6 de juliol, per a l’any que ve.

Les entitats locals que col·laboren anul·lament amb la preparació de la Festa Major han entès a “la perfecció” els motius del consistori per suspendre la celebració. Des de l’Ajuntament també esperen que el conjunt dels barberencs entenguin que la decisió “ha estat per assegurar el benestar de tota la ciutadania”.

D’altra banda, la regidoria de Cultura està treballant per garantir que els veïns i veïnes no es quedin sense uns dies de festivitat. En aquest sentit, està previst que, coincidint amb la Mostra d’Entitats de Barberà, que es durà a terme el darrer cap de setmana de setembre, es facin activitats festives que tinguin ànima de Festa Major. “A més, des del departament de Cultura ens posarem a treballar, des de ja, perquè l’any vinent la Festa Major sigui la que Barberà es mereix”, conclou l’Ajuntament.