Alexander Melnikov està confinat a Cerdanyola, on viuen els seus pares. Foto: Palau de la Música

El pianista rus de prestigi internacional Alexander Melnikov, que ha tocat en una de les millors orquestres del món com és l’Orchestra of Eighteenth Century, s’ha quedat confinat a Cerdanyola del Vallès.

Melnikov és un dels músics habituals de la programació del Palau de la Música i abans que es decretés l’estat d’alarma va ser en l’última sala de concerts on va tocar. És per això que s’ha vist amb la necessitat de passar el confinament a Cerdanyola del Vallès, on viu la seva família.

Melnikov ha explicat a Rac1 que els primers dies del confinament no va poder tocar el piano, perquè va tancar-se en una estança de la casa per no córrer el risc d’infectar els seus pares. “Em vaig tancar en una habitació i vaig seguir un règim molt estricte”, ha detallat. L’artista també comenta que està aprofitant aquests dies de clausura per aprendre castellà.

Fa més de trenta anys que els seus pares viuen a Cerdanyola, des de la caiguda de l’URSS. El seu pare era professor de Matemàtiques a la Universitat de Moscú i va venir aquí quan la UAB li va oferir una plaça fixa a la Universitat.