Bars i restaurants hauran de tancar durant 15 dies i només podran oferir servei per emportar-se. Foto: ACN

“Ens trobem davant d’una situació asfixiant. Ens estan ofegant”, afirma a Línia Vallès el president de l’Associació Som Comerç, Som Barberà, Daniel Fenoy, fent referència a les últimes notícies del Govern, que han confirmat el tancament de bars i restaurants i la imposició de noves restriccions d’aforament als comerços i als actes culturals per tal de frenar els contagis de coronavirus entre la població.

Fenoy lamenta la desinformació i la manca de polítiques per aturar el cop que està rebent el seu sector. “Estàvem sortint d’un llarg constipat i ara tornem a tenir el nas vermell”, exemplifica. Amb aquesta metàfora, Fenoy critica les últimes decisions preses per l’executiu, que deixaran el sector dels serveis barberenc (sobretot l’estètica i la restauració) tocat de mort: “Els que estan aguantant aquesta crisi no tenen eines per fer front a un altre pal tan fort i menys ara que s’apropen les festes i és un dels moments en els quals els restaurants i els bars tenen més activitat”, argumenta Fenoy.

Per fortuna, Barberà no és la capital de la comarca. Segons Fenoy, ara mateix, que la ciutat no sigui un centre neuràlgic és una sort. “Tant Granollers com Sabadell han estat més colpejades per la crisi, ja que totes dues depenien molt de les visites externes per sobreviure. Molts dels seus comerços se sostenien gràcies a les persones que venien de fora”. És per això que de moment Barberà no ha vist abaixar moltes persianes, “perquè el seu públic és fidel”. “Els únics negocis que han hagut de tancar són els que no han pogut pagar el lloguer durant el confinament”, conclou.