Cartell de les treballadores del Servei d’Ajuda a Domicili. Foto: CGT Sabadell

Fa unes setmanes algunes treballadores d’atenció domiciliària de Barberà, subcontractades per l’Ajuntament, denunciaven a les xarxes socials que des del consistori se les havia multat per exigir el seu dret a ser vacunades. Una afirmació que ha aixecat polèmica entre alguns veïns, que parlen d’una “actuació vergonyosa per part del govern municipal”.

Segons Nuria Ruiz, una de les treballadores d’aquest col·lectiu, al febrer es va començar a vacunar tots els serveis essencials, menys a elles. “Ens va semblar molt malament que no se’ns considerés com a essencials quan, durant la pandèmia, ho hem estat”, explica Ruiz. Per aquest motiu, van anar al ple municipal a demanar explicacions i “davant la manca de respostes”, van decidir començar una campanya perquè se les vacunés.

Amb l’ajuda del seu sindicat, la CGT de Sabadell, van començar a empaperar la ciutat reclamant la vacuna. Una acció que es va fer ja fa un mes, però que no s’ha fet visible fins ara, arran de les queixes per la denúncia de l’Ajuntament.

Segons Marcos Costa, secretari de la CGT, “es van posar cartells a dues marquesines i aquest ha estat el motiu de la multa”. Una actuació que el sindicalista afirma no entendre i que els ha portat a presentar al·legacions. “No sabem què hem fet malament”, afegeix. Des de l’Ajuntament, tot i els intents d’aquest mitjà, no s’ha volgut valorar el cas.

Tot i que ara les treballadores ja han aconseguit vacunar-se, segueixen lluitant amb el consistori per “reclamar l’anul·lació d’aquesta denúncia sense sentit”, sentència Ruiz.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram