Talls llum

Una manifestació anterior del veïnat. Foto: Twitter (@RbldeDelCambio)

Torre Baró va viure el 27 d’agost un malson que ja havia patit abans: un tall de llum. Tal com explica un integrant de l’Associació de Veïns de Torre Baró, José Antonio Martínez, no va ser un tall qualsevol, sinó que va deixar tot el barri i part dels de Roquetes i Vallbona 12 hores sense electricitat. La raó? Tal com indica, van fallar tres cables de la xarxa de cablejat que Endesa havia instal·lat feia menys d’un any. “Des de la companyia no ens han donat cap explicació”, diu Martínez.

Per si l’incident en si no fos prou greu, la situació va empitjorar per la poca comunicació de la companyia amb els veïns durant l’estona que va durar. “Van anar posposant l’hora en la qual en principi tornava la llum sense donar explicacions. Primer havia de tornar a les 12.30 hores, després a les 15.30 hores i més tard a les 17 hores. No ho va fer fins a les 22.30 hores”, afirma Martínez.

Durant el tall, a més, l’única alternativa proposada per Endesa per proporcionar llum temporalment no va funcionar. Van enviar, assenyala aquest veí, un camió “gegant” amb un generador que només podia accedir al transformador elèctric pel carrer Castelldefels, que està en obres. Martínez, diu, va demanar que en portessin un altre perquè els veïns poguessin tornar a la normalitat, però no hi havia pla B i van haver d’esperar.