pacte Ronda Dalt

Foto de família del pacte de ciutat, sense Nou Barris. Foto: Norma Vidal/ACN

L’Ajuntament va acollir el passat 29 de setembre la presentació del pacte de ciutat per al cobriment de la ronda de Dalt. La proposta va ser elaborada amb el consens del teixit veïnal d’Horta-Guinardó i va comptar amb el suport de tots els grups municipals, però no va tenir en compte el districte de Nou Barris. És per això que els veïns han expressat darrerament el seu malestar i que Barcelona En Comú va proposar, en l’últim Consell Plenari del Districte, una proposta que demanava incloure en el projecte el tram de la ronda de Dalt que afecta Verdum, Roquetes, la Trinitat Nova i la Prosperitat.

La proposta dels comuns es va aprovar amb el suport de tots els partits, excepte del PSC, que es va abstenir en la votació. Tot i això, el regidor de Nou Barris, Xavier Marcé, va admetre que el pacte de ciutat “lamentablement situa el seu marc d’actuació estrictament a Horta-Guinardó”. Davant d’aquesta situació, Marcé va suggerir la creació d’una nova comissió que se centrés en l’àmbit de Nou Barris i va instar a presentar una proposta en aquest sentit a la pròxima sessió plenària.

Els representants veïnals presents a la sessió, però, no van veure amb bons ulls aquest suggeriment. Des de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris, Pep Ortiz va mostrar la seva incomprensió pel fet que calgui crear una nova comissió, quan fa “anys i panys” que els veïns de Nou Barris demanen el mateix que els d’Horta-Guinardó.