pediatria turo peira

Els veïns del Turó de la Peira han protestat diverses vegades per recuperar el CAP. Foto: Maria Aladern/ACN

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Turó de Nou Barris tornarà a tenir servei d’infermeria pediàtrica, segons ha informat el consistori. Una infermera atendrà cada dia de la setmana en torn de matí o torn de tarda, en funció de la demanda. El servei estarà vinculat a l’Equip Territorial d’Atenció Pediàtrica de Rio de Janeiro per garantir el millor seguiment de cada visita, segons ha explicat el govern municipal.

L’acord, en el qual han treballat de manera contínua el Departament de Salut i el mateix districte de Nou Barris, vol donar resposta a la particularitat d’aquesta zona de Barcelona. Des del 2020 la població de referència del CAP Turó s’havia de desplaçar fins al CAP Rio de Janeiro per rebre atenció pediàtrica.

Resposta a la reivindicació veïnal

El servei ha de cobrir la demanda corresponent a les famílies residents als barris del Turó de la Peira i de Vilapicina i la Torre Llobeta. L’objectiu de l’acord és que contribueixi a millorar la percepció de benestar de la població pediàtrica. L’Ajuntament subratlla, a més, que dona resposta a les reivindicacions veïnals “constants” que es queixaven de la dificultat que suposa el desplaçament entre els dos CAP.

La infermera farà visites sobretot relacionades amb la promoció i la prevenció de la salut, com per exemple són les revisions autònomes, les vacunacions o l’atenció de dubtes sobre alimentació i visites de seguiment d’infermeria. A més a més, s’oferiran activitats comunitàries dins la cartera de serveis com poden ser consultes de lactància, cursos de preparació al part o bé revisions i visites odontològiques infantils, entre d’altres.

WhatsAppEmail