A Nou Barris el lloguer ha pujat un 16%. Foto: Google Maps

Nou Barris s’ha convertit en el districte de tota la ciutat on el preu mitjà del lloguer ha pujat més aquest 2017 respecte a l’any anterior. Concretament, l’augment ha estat d’un 16%, tal com ho confirmen les dades del primer trimestre d’aquest 2017 publicades el passat dia 10 de juliol per la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat.

Així doncs, a Nou Barris s’ha passat dels 600 euros de preu mitjà per un lloguer de finals de l’any passat als 615,73 euros del final del primer trimestre d’enguany. Tot i aquest augment del 16%, encara és el districte amb els preus més baixos de la ciutat. El segon districte més barat és Sant Andreu, on el preu mitjà és de 660 euros, mentre que el de Barcelona són 845 euros.

XIFRES PER BARRIS
Dels 13 barris que hi ha al districte, el més car és Vilapicina i la Torre Llobeta, que és el que està situat més a prop del centre de la ciutat. El preu mitjà per un lloguer són 687 euros i l’increment ha estat d’un 11,1%. On ha estat més gran l’increment de preu, però, és al barri de Ciutat Meridiana, ja que el preu del lloguer ha crescut un 33%. Tot i això, és el segon barri més barat de tot el districte amb un preu mitjà per un lloguer de 459 euros. A finals del 2016 el preu mitjà eren 402 euros.

Mentre que Vilapicina és el barri més car del districte, Torre Baró és el més barat. Allà, el preu mitjà del lloguer és de 418 euros i, al mateix temps, és el barri on els preus han pujat menys, concretament un 6,5%.

AUGMENT AMB SOSTRE
La pujada dels lloguers “té sostre”. Això és el que creu Carme Trilla, recentment nomenada presidenta de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge. Aquest organisme, on hi són l’Ajuntament, l’Àrea Metropolitana, la Diputació de Barcelona i la Generalitat, a més de l’Associació de Gestors d’Habitatge Social, va ser presentat a principis de mes i té com a objectiu centralitzar les dades del sector. Segons Trilla, “hi haurà un escanyament en els preus, és impossible que hi hagi prou demanda amb els preus actuals si es tracta de demanda local, potser hi ha propietaris que s’equivoquen posant uns preus de la ciutadania no podrà pagar”.

Trilla, que va ser secretària d’Habitatge durant el Govern tripartit, va voler destacar durant la presentació de l’Observatori que la creació “d’una base de dades sòlida per analitzar millor i dissenyar polítiques públiques” és molt important. Al mateix temps però va alertar que el nou organisme ha de ser “neutral respecte a les administracions que el creen”.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram