Pediatria Turó de la Peira

El Turó de la Peira fa temps que denuncia la seva situació respecte del servei de pediatria. Foto cedida

La darrera Comissió de Drets Socials de la ciutat va servir, entre altes qüestions, per aprovar una proposició de Barcelona En Comú per tal que tirés endavant un acord municipal perquè es mantingui l’atenció pediàtrica a tots els CAP de Barcelona, competència que recau en la Generalitat. La iniciativa va tenir el suport de 36 dels 41 regidors.

Els comuns fa temps que denuncien que la decisió de la conselleria de Salut de concentrar la pediatria en determinats centres, “dificulta moltíssim l’atenció primària d’infants amb condicions puntuals” perquè ara “han de traslladar-se fins a dos quilòmetres des de casa seva en lloc de ser atesos al seu centre de referència”. En aquest sentit, la formació proposa que l’Ajuntament arribi a un acord, en el marc del Consorci de Salut, per garantir que els 53 CAP de la ciutat tinguin un especialista en Pediatria com a mínim un matí i una tarda a la setmana. Segons Gemma Tarafa, regidora dels comuns, “l’atenció primària és la porta d’entrada al nostre sistema nacional de salut, la joia de la corona que hem de cuidar molt més”.

Turó de la Peira

La proposició dona suport a la demanda específica dels veïns del Turó de la Peira, que denuncien que ara han de desplaçar-se 1,5 quilòmetres, fins al nou centre de Pediatria a Rio de Janeiro. Això fa que ara reivindiquin un bus llançadora des del seu CAP.

WhatsAppEmail