Presentació Orgull Collboni

L’alcalde Collboni, durant la seva intervenció a l’estrena d’Orgull. Foto: Joanna Chichelnitzky

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va presentar la publicació Orgull aquest dimarts en un acte a l’Espai Línia, que es va omplir de gom a gom per a l’ocasió. Collboni va expressar que poder oficiar la benvinguda al primer diari LGTBI+ de Barcelona era “un honor i un orgull, com a membre del col·lectiu i com a alcalde de la ciutat”.

David Centol: “La solució a la intolerància ha de ser col·lectiva”

Jaume Collboni també va manifestar “un doble sentiment, d’alegria i de responsabilitat”, pel que suposa aquesta nova finestra informativa oberta a totes les veus i mirades del col·lectiu. D’alegria perquè s’enriqueix el teixit, s’obre un espai de comunicació, i perquè la iniciativa neix a Barcelona, “una de les ciutats que més passos ha donat a favor de l’alliberament LGTBI+”. I de responsabilitat “cap als companys i companyes de lluita, perquè vivim uns moments complicats”, en referència a l’auge d’una ultradreta que cada cop és “més descarada”, amb tot el que això comporta.

Presentació Orgull

David Centol, editor de Grup Comunicació 21, durant el seu discurs. Foto: Espai Línia

En el seu discurs, l’alcalde va reivindicar el paper pioner de Barcelona en les polítiques a favor del col·lectiu LGTBI+, tot alertant que “el risc de retrocés, de perdre tot el que hem conquerit, sempre està present”.

Orgull és una idea de convivència

Orgull aspira a ser més que una publicació. Aspira a ser una idea, una idea de convivència, un espai de reflexió i de crítica, un diari que sigui útil i no caigui en el dogmatisme”, va dir l’editor del Grup Comunicació 21, David Centol. En aquest sentit, va remarcar la constatació que les persones lectores del nou mitjà no només pertanyen al col·lectiu LGTBI+.