Barcelona Comerç

Barcelona Comerç, reconeguda a Europa. Foto: Barcelona Comerç

Una delegació de Barcelona Comerç, encapçalada pel seu president, Pròsper Puig, i el secretari general de Vitrines d’Europe i vicepresident de l’entitat, Lluís Llanas, es van reunir fa pocs dies amb responsables públics i privats de l’ecosistema del comerç de proximitat europeu, com ara la Direcció General de Comerç de Proximitat de la Comissió Europea i la presidència de l’Independent Retail of Europe (IRE).

L’IRE és un dels actors més importants del comerç minorista a Europa i aquesta setmana celebrava els 60 anys. Durant l’acte de celebració, membres de la Comissió Europea van destacar la feina de Barcelona Comerç com a creadors del projecte de la Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat.

El president de l’IRE, Thomas Nonn, també va incidir en el valor del projecte, reconeixent en nom dels prop de mig milió de comerciants que representa la feina feta per Barcelona Comerç.

Per la seva banda, Pròsper Puig va recollir satisfet aquests reconeixements dels seus col·legues europeus. “Ens esperonen més que mai a continuar treballant en la candidatura de Barcelona per convertir-se en la primera Capital Europea del Comerç de Proximitat”, declarava Puig.

Amb tot, està previst que pròximament el Parlament Europeu aprovi la incorporació dels tres milions d’euros assignats al projecte de la Capitalitat i que s’anunciï el nom de la ciutat que acollirà la primera edició de la iniciativa, a la qual Barcelona opta com a impulsora del projecte.