Un pont xinès creua l’estany dels Jardins de Can Fabra. Foto: Ajuntament

L’antiga fàbrica del Rec, construïda a finals del segle XIX i posteriorment integrada a la Fabra i Coats, l’any 1916, va ser un dels nuclis industrials de Sant Andreu. Els temps han canviat i la plaça Can Fabra continua sent un punt de trobada, però molt diferent del d’aleshores. Ara és un nucli cultural amb una zona verda incorporada, els jardins de Can Fabra.

Al lloc que ocupava l’antiga filatura ara hi ha un gran centre cultural, la biblioteca Ignasi Iglésias i el Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals. I els jardins, on destaquen la zona de pèrgoles amb plantes enfiladisses i un petit estany travessat per un pont xinès de fusta envoltat de xiprers, pins i alzines.

Hi ha, però, un altre element molt característic en aquests jardins. Davant l’edifici de Can Fabra hi ha la font cibernètica, obra de l’arquitecte Ramon Llopart, inaugurada el 1995. Un programa informàtic tradueix les notes musicals en brolls d’aigua d’intensitat i direcció diverses amb la finalitat de crear tota mena d’escenificacions sincronitzades i espectacles coreogràfics amb música, aigua i color.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram