L’Ajuntament ha anunciat recentment que ha posat en marxa la tramitació de 62 d’expedients de pisos buits de bancs del districte. Al conjunt de la ciutat la xifra d’expedients tramitats és de 268. Nou Barris és el districte, mirant aquesta xifra total, on hi ha més pisos buits. En segon lloc hi ha Sant Martí, on hi ha 45 pisos buits d’entitats financeres, i en tercer lloc Sant Andreu, on n’hi ha 44.

A través d’una carta, l’Ajuntament demana als bancs que posin aquests pisos al mercat o els cedeixin. Si no ho fan, s’exposen a ser sancionats amb una multa de 315.000 euros, tal com ja va passar l’any passat en quatre casos, dos dels quals van ser a Nou Barris i que eren propietat del BBVA i del Santander. De totes maneres, el consistori ha admès que “els habitatges buits propietat d’entitats financeres no són molts en relació al nombre total d’habitatges de la ciutat”. De totes maneres, afegeix, “la concentració en determinats barris suposa greus problemes de convivència”.

FAMÍLIES ATESES
D’altra banda, l’Ajuntament també ha publicat que la UCER (Unitat Contra l’Exclusió Residencial) va atendre durant el 2016 un total de 329 casos a Nou Barris. Dels 10 districtes, Nou Barris va encapçalar la xifra d’actuacions d’aquesta unitat específica. D’aquestes 329 actuacions, 160 van acabar amb el desnonament ajornat o prorrogat.

PISOS DE LA TRINITAT NOVA
D’altra banda, el passat 27 d’abril es van entregar els últims pisos de la remodelació de la Trinitat Nova a les 39 famílies que els estaven esperant. Es tracta dels habitatges construïts en substitució d’un miler d’immobles afectats per aluminosi que es van descobrir l’any 1990. Els sis blocs on vivien fins ara, que estaven molt degradats, són els únics que queden per enderrocar.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram