Imatge del moment de la lectura del manifest. Foto: Districte

El concert del Dia de la Dona que es va celebrar el passat dia 11 de març a la plaça Major es va convertir en un gran acte de rebuig al masclisme després de l’agressió que el dia abans havia patit una dona embarassada, que va acabar perdent el seu fill.

Així doncs, el concert va servir perquè la plaça, plena a vessar, que acull la seu del Districte es convertís en un clam contra una agressió que la mateixa alcaldessa Colau va qualificar “d’horrible”. De fet, Colau va fer una crida el dia abans, a través del seu perfil de Twitter, a convertir el concert “en un gran acte de rebuig” al masclisme.

DONA EMBARASSADA
L’agressió va tenir lloc a l’interior d’un domicili del carrer Francesc Bolós, al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta. La víctima, una dona de 31 anys, va ser agredida de gravetat per la seva parella, un home de 33 anys de nacionalitat polonesa. La dona, també de nacionalitat polonesa, va quedar en estat crític per l’agressió, que va acabar provocant la mort del fill que esperava. Quan els Mossos d’Esquadra van arribar a l’edifici es van trobar la dona ferida d’arma blanca al portal mentre intentava fugir. Els agents de la policia van trobar el presumpte agressor atrinxerat en una habitació després d’haver-se autolesionat amb la mateixa arma. Va ser detingut com a presumpte autor d’un homicidi en grau de temptativa.

Dos dies després de l’agressió la dona va començar a evolucionar favorablement de les ferides de gravetat provocades per l’agressió. La parella, segons va informar el diari El Periódico, feia més d’un any que vivia en aquest carrer.

CONCERT FEMENÍ
Abans de l’inici del concert, al qual van assistir l’alcaldessa Colau ; la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez i la regidora del Districte, Janet Sanz, els assistents van fer un crit de rebuig unànime a l’agressió i es va llegir un manifest contra la violència masclista. Per la seva banda, l’Ajuntament, a través d’un comunicat, va denunciar que les agressions masclistes són “l’expressió més greu i devastadora d’una cultura de control, domini, i abús dels homes sobre les dones que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat, per part de la societat, com a superior”.

Per la seva banda, l’espectacle en si, batejat amb l’eslògan ‘Dones creadores’, va ser un homenatge a les professionals de la cultura i va comptar amb la participació de quatre grups de diferent estil: Bad Gyal, Les Sueques, Monique Makon & The Soul Titoo’s i La Otra. Al peu de l’escenari s’hi va poder llegir, en una gran pancarta, el missatge ‘Ens volem vives’.

Bad Gyal és una jove cantant de Vilassar de Mar que ha revolucionat el gènere trap amb les seves lletres contundents i provocadores, cosa que va quedar clara durant el concert. Les Sueques, per la seva banda, van fer gala del seu pop festiu, mentre que Monique Makon, que és de Nou Barris, va interpretar temes clàssics de la música negra nord-americana acompanyada de The Soul Titoo’s. Per últim, la cantautora madrilenya La Otra va actuar amb la poetessa sevillana Noelia Morgana per oferir els seus temes feministes amb un toc d’humor.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram