Les ocupacions de pisos han crescut en els darrers anys. Foto: Arxiu

Nou Barris és el districte de la ciutat on hi ha més pisos ocupats. Les xifres municipals, tal com va publicar el diari El País, mostren com al juny de l’any passat a Barcelona hi havia 1.065 pisos ocupats. D’aquest, 395 -la xifra representa un 37% del total- són a Nou Barris.

La dada la va fer pública a principis de febrer el líder del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, després d’una pregunta formulada pel seu partit a l’equip de govern. La gran majoria de pisos ocupats són propietat de bancs, mentre que una minoria són de particulars o d’habitatge públic. De totes maneres, les xifres fetes públiques pel PP corresponen al fet que el recompte del 2016 permetia tenir accés a més fonts, com ara les dades dels Serveis Socials, la unitat contra els desnonaments UCER, els jutjats, la PAH i les associacions de veïns.

RESPOSTA DE L’AJUNTAMENT
Després que el grup municipal del PP fes pública aquesta xifra, des de l’Ajuntament van assegurar que les dades dels populars no eren correctes. En un comunicat, el govern municipal va rebaixar el nombre de pisos ocupats al conjunt de la ciutat de 1.065 a 869, però no va especificar res sobre la situació de Nou Barris.

Per últim, des de la PAH ja fa temps que denuncien que la xifra d’ocupacions de pisos és molt més alta que el que mostren les dades municipals.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram