Manifestació que es va fer l’endemà de l’atac. Foto: Twitter (@CP3VoltesRebel)

La fiscalia demana un any de presó per a quatre membres o simpatitzants de Democracia Nacional i tres anys de presó per un altre integrant per la baralla amb antifeixistes que va tenir lloc el 24 de juliol de l’any passat.

Segons l’escrit d’acusació, els fets van passar al passeig Urrutia quan un grup d’ideologia d’extrema dreta i un altre d’extrema esquerra van protagonitzar una baralla “forta” on integrants dels dos grups van llençar-se objectes “contundents” com ara pals, cadires metàl·liques de terrasses o pedres. De fet, el fiscal recull la resposta d’un acusat a un policia municipal quan aquest el va intentar persuadir que deixés la cadira abans de detenir-lo.

Segons el relat del fiscal, la baralla va venir precedida d’unes pintades signades amb les sigles de les joventuts de Democracia Nacional en locals antifeixistes, com ara l’ateneu Tres Voltes Rebel o bé el casal popular La Bugadera. Arran d’aquestes pintades, col·lectius antifeixistes van convocar una concentració de rebuig que va derivar en una manifestació que va acabar al passeig Urrutia, lloc on hi va haver la baralla un cop desconvocada la mobilització. Els fets van acabar amb sis persones detingudes, cinc de les quals són els acusats i un sisè un integrant del col·lectiu antifeixista.

A més de les penes de presó per un delicte de baralla tumultuària, la fiscalia també demana que se’ls prohibeixi per un termini de tres anys poder anar a la seu de l’ateneu Tres Voltes Rebel.

En el cas de l’acusat a qui se li demanen tres anys de presó, el fiscal suma dos anys més de pena per tinença il·lícita d’armes, ja que se li va intervenir una porra extensible. A més, també es va intervenir un esprai no homologat.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram