Assemblea veïnal als horts de Maladeta. Foto: Twitter (@TopoSudaka)

L’Associació de Veïns del barri de Porta té la intenció d’accelerar la seva reivindicació relacionada amb els horts de Maladeta, situats en un solar de propietat privada d’aquest mateix carrer. Fa més de 10 anys un grup de jubilats va decidir ocupar l’espai per donar-li una utilitat. Els veïns fa temps que reivindiquen que el solar sigui públic i serveixi perquè s’hi facin equipaments.

Així doncs, tal com explica el president de l’entitat, Albert Villacampa, a aquesta publicació, la primera mobilització tindrà lloc el pròxim 30 de gener. Aquell dia els veïns tenen concertada una reunió a l’Ajuntament per tal de tractar amb el govern municipal la seva reivindicació. L’entitat ha decidit que, mentre es faci la reunió, faran una concentració a la plaça Sant Jaume per fer visible la seva reivindicació. La seva petició, però, sembla difícil que pugui ser una realitat, ja que una promotora va presentar fa uns mesos una llicència d’obra per construir al solar on hi ha els horts. A la part del solar on no hi ha els horts, Nuñez y Navarro també hi vol fer pisos.

La decisió de fer la protesta mentre se celebri la reunió es va decidir en una assemblea veïnal celebrada el 22 de gener. Aquell dia els veïns també van acordar que tots els dissabtes i diumenges del que queda de gener i els de febrer muntaran dues parades al barri per explicar a tot el veïnat la reivindicació. Al mes de març seguiran amb la seva lluita aprofitant el carnestoltes i una calçotada que faran el dia 23. En paral·lel, també s’han posat en contacte amb els partits de l’oposició per parlar de la qüestió, ja que volen portar el cas al Consell del Districte.

2004: ANY D’EXPROPIACIONS
La problemàtica amb el solar de Maladeta es remunta a l’any 2004, quan els solars del carrer van ser expropiats en el marc del procés de remodelació del barri per substituir cases baixes per blocs de pisos. Els veïns, però, van decidir que volien una zona verda per lluitar contra la massificació i van ocupar els solars per fer-hi els horts. Al mateix temps, l’associació de veïns va posar en marxa la reivindicació per construir una rambla que unís el carrer del Doctor Pi i Molist amb la plaça Sóller.

Per últim, des de fa poc han començat les obres de l’esperada reforma de la plaça Sóller, que ha de permetre convertir-la en un espai clau per al barri, ja que està previst que sigui més verda, amb més arbrat i permeti connectar millor tots els carrers del seu voltant. En aquest escenari també hi entra el futur de l’Ateneu la Bòbila, les entitats del qual ja es preparen per traslladar-se mentre duri la reforma.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram