Nou Barris, un dels districtes amb més demanda de pisos socials. Foto: Arxiu

L’Ajuntament i la Sareb, la societat gestora d’actius procedents de la reestructuració bancària coneguda com a ‘banc dolent’, van firmar dimecres un acord pel qual l’entitat cedirà al consistori 200 pisos, que estaran destinats a lloguer social. Dels primers 50, les claus dels quals van ser entregades ahir a l’Ajuntament, la majoria (16) són al districte.

Aquests pisos s’inclouran ara als que ja hi ha disponibles a la Taula d’Emergències Socials, que és l’encarregada d’adjudicar-los a les famílies necessitades. El conveni entre l’Ajuntament i la Sareb té una vigència de vuit anys, que és el temps durant el qual el consistori podrà gestionar aquests pisos com a habitatge social.

Segons ha explicat l’Ajuntament, aviat ja es podran començar a utilitzar els 16 pisos del districte, com també la resta d’aquesta primera tanda, que són a Sants-Montjuïc, a Sant Martí, a Horta-Guinardó i a Ciutat Vella.

Del total dels 200 pisos, la meitat estan ocupats. Per aquest motiu s’analitzarà cas per cas per conèixer al detall la situació dels ocupants per si se’ls incorpora a la llista de demandants de pis social. Segons l’alcaldessa Colau, que durant la presentació de l’acord va afirmar que “si vam arribar al govern municipal va ser per fer coses com aquesta”, “intuïm que la majoria són casos de vulnerabilitat social”.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram