El que semblava un tema gairebé mort, ara ha ressorgit de les seves cendres, i amb força. L’Ajuntament va mantenir abans-d’ahir una reunió amb el teixit comercial i associatiu de Nou Barris, Sant Andreu i el Clot i amb els grups polítics municipals per assolir “un màxim consens” i presentar una proposta diferent a l’ampliació de l’Heron City.

I és que el projecte segueix viu. El passat 19 de desembre, l’anterior govern va suspendre de manera temporal l’ampliació del centre comercial, que preveia incrementar en més de 6.000 metres quadrats la seva superfície comercial. Tanmateix, segons ha informat l’actual govern, la notificació d’aquesta suspensió es va presentar fora de termini. Per tant, l’ampliació segueix vigent.

La quarta tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat i regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va mostrar ahir la seva “sorpresa i decepció” davant del fet que l’anterior govern de CiU no comuniqués a les taules de traspàs que l’augment de superfície del centre havia quedat aprovat per silenci administratiu, i va anunciar que demanaran una reunió amb el promotor del centre per tractar la qüestió.

Igual de crític es va mostrar el regidor socialista Daniel Mòdol, que va denunciar ahir la “falta de transparència” del govern de CiU, que va intentar “ajudar a privats d’esquena a la ciutadania”.

Per la seva banda, l’exalcalde i president del grup convergent, Xavier Trias, es va defensar remarcant que l’oposició “coneixia que l’ampliació quedaria aprovada per silenci administratiu”, però va assegurar que el propietari de l’Heron “està disposat a negociar” i a buscar alguna solució.

Amb tot, els principals perjudicats de tot plegat, els comerciants, segueixen ferms amb la seva demanda. “No volem una ampliació de superfície comercial”, explica Maite Fernández, de l’Eix Nou Barris, que assenyala que ara toca “reflexionar entre tots i presentar alguna alternativa a l’ampliació que beneficiï tothom”.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram