L’ús de la bicicleta a la ciutat ha crescut en els últims anys. Foto: Arxiu

Un estudi de la Fundació RACC ha conclòs que el nombre d’accidents amb bicicleta amb víctimes lleus o greus va augmentar un 21% entre els anys 2008 i 2014. Unes xifres, però, que són proporcionals a l’augment que durant aquesta mateixa etapa va experimentar la mobilitat amb aquest transport, ja que les etapes de desplaçament diàries en bici van créixer un 25% durant el mateix període de temps.

L’estudi del RACC, en canvi, també mostra com la xifra de víctimes greus i morts s’ha reduït en els darrers anys, ja que el 2014 va ser de set, mentre que el 2013 va ser de 17 i el 2012 de 12. Entre el període analitzat, només el 2009 la xifra va ser menor, ja que es va quedar en sis. Un altre aspecte que cal destacar i que s’apunta a l’estudi és el del nivell de risc de circular amb bicicleta. Si bé és molt menor que el d’anar en ciclomotors o motocicletes, està per sobre de circular amb turismes o a peu.

EL CASC S’USA MOLT POC
L’estudi també apunta que només l’11% dels adults usa el casc, mentre que entre els menors de 16 anys la xifra és del 32%. És per aquest motiu que l’entitat ha posat en marxa una campanya de conscienciació coincidint amb la presentació de l’estudi.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, va explicar durant la presentació de l’estudi que, tot i que l’ús del casc és obligatori, el consistori aposta per conscienciar els ciclistes de forma pedagògica.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram