Tastar una tapa d’escalivada amb bacallà a la bilbaïna amb melmelada de fruites del bosc, un mini carpaccio o una tapa de l’Alpujarra, tot acompanyat amb un bon got de vi o cervesa, per només 1,95 euros. Des del passat mes de març, el districte de Nou Barris compta amb la primera ruta gastronòmica permanent de Barcelona. La Pinxu-Panxu, que és com ha estat batejada, té lloc cada dijous des de les set de la tarda fins a les deu de la nit en 33 bars i restaurants diversos de Nou Barris.

DINAMITZAR EL BARRI
La iniciativa, impulsada pel Districte de Nou Barris, conjuntament amb els eixos i les associacions comercials, proposa cinc rutes pels eixos comercials i de restauració de la zona. Per a la regidora del Districte, Irma Rognoni, aquestes rutes serveixen perquè “la gent, no només de Barcelona sinó de fora de la ciutat, s’apropi a Nou Barris per conèixer l’àmplia oferta gastronòmica d’aquests eixos i, de retruc, dinamitzar el comerç i la restauració”.
La creació d’aquesta ruta de tapes està recollida dins del Pla Turístic i Cultural del Districte de Nou Barris que es va presentar en mesura de govern al Consell Plenari del mes d’octubre de 2013 i també es recull a la mesura de govern del Pla de Comerç del districte, que es presentarà en el pròxim Consell Plenari.
Per tal de donar a conèixer la iniciativa s’han repartit 12.000 tríptics pels diversos locals, on es pot trobar un mapa amb les 5 rutes proposades i l’explicació de cadascuna de les tapes oferides. De moment la xifra d’establiments adherits a aquesta iniciativa  de caràcter permanent és 33, però s’espera que amb el temps se n’hi sumin més.

BONA ACOLLIDA
De moment la Pinxu-Panxo està funcionant correctament i està tenint una bona resposta per part dels clients. Tal com afirmava Maite Fernández, dinamitzadora de l’Eix comercial Nou Barris, al darrer número d’aquesta publicació, la ruta “està tenint molt bona acollida i els locals estan cada dijous plens de gent”.
Amb una iniciativa gastronòmica com aquesta, el districte de Nou Barris fa un pas més en la seva intenció d’esdevenir un nucli visitat de la ciutat de Barcelona, ja sigui perquè els mateixos barcelonins coneguin un barri proper però llunyà a la mateixa vegada, com per fer arribar turistes a una de les zones perifèriques altes de la ciutat.

Cinc itineraris diferents

TINERARI VERD Aquesta part de la ruta està formada pels locals Chiri-Mas, Can Cuxart, Bodega Echa Payá, Boca & Boca, Mesón Can Meli, Mesón La Macarena, Egarri-Txapeldun i Branden Wurst.

ITINERARI VERMELL Format pels establiments Los Pinchitos, Garciz, Sibaris, La Botigueta del Bon Menjar, Sanabria, L’Antic, O Novo Pazo, El Cisne i la Bodegueta d’en Miquel.
ITINERARI BLAU Amb els locals El Abuelo, la Bodegueta d’en Miquel, Hiper Bocata, Conde Drácula, El Bon Gust, La Freidu, Bar Centro i Paparazzi Bar.

ITINERARI LILA Format pel Raconet, La Torrada, Casa Antonio i La Taberna Andalusa.

ITINERARI TARONJA Aquest itinerari està format pel SAGI (Sandwich gegant), Expréssaté, Bar Viki i Ca La Sònia.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram