L’absentisme escolar és un problema educatiu i també social, perquè evidencia les desigualtats econòmiques, socials i culturals de la nostra societat. En cada districte, mestres, professorat, les direccions dels centres, treballadors socials, tècnics, inspecció i cossos policials treballen junts per millorar l’escolaritat.

A Nou Barris, la Comissió de Tractament de l’Absentisme Escolar es va crear l’any 2009 i treballa de manera coordinada per eradicar-lo. La comissió convida a reflexionar a tothom sobre l’educació, entesa com una oportunitat i un dret.

“L’educació significa formar íntegrament un nen o nena per posar-li al seu abast un món d’oportunitats”, explica. En aquest sentit, educar significa obrir la porta del coneixement que esdevindrà font d’imaginació, de curiositat i de descoberta. I és per això que tota la societat n’és responsable, començant per la família, l’escola, l’administració i els propis mitjans de comunicació.

Avui en dia, eradicar l’absentisme escolar és una prioritat política i educativa per millorar de forma integral l’escolarització i avançar cap a un model d’escola inclusiva. Però ha de ser també una prioritat del conjunt de la societat.

“Assistir a l’escola és una bona oportunitat”, explica la Comissió de Nou Barris. “No assistir-hi nega als nois i noies el dret a una part de l’educació”.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram