L’Ajuntament ha fet una sèrie de microactuacions per millorar espais concrets i alguns equipaments de districte. Gràcies a la bona gestió del pressupost 2012, el consistori ha pogut disposar de prop de 4.679.900 euros que ha invertit en aquest paquet d’actuacions de millora de l’espai públic i els equipaments als deu districtes de la ciutat.

En total es duen a terme 63 actuacions a tots els territoris, per millorar carrers i places, amb nova pavimentació, l’arranjament de voreres, peatonalització, nous jocs infantils, bancs, arbres, nous accessos i semaforització.

També s’ha invertit en neteja i desbrossament de solars, millora de zones enjardinades, renovació d’espais concrets d’alguns equipaments (com centres cívics) petanques i casals; finalment, en l’accessibilitat a les instal·lacions energètiques i en la creació de nous equipaments, com un nou punt verd.

El Districte de Nou Barris, en concret, ha invertit 240.000 euros per millorar la seguretat viària de diferents punts amb la semaforització d’un tram del carrer d’Escòcia. Aquesta quantitat s’afegeix a l’1’4 milions d’euros de les tres actuacions per millorar l’espai públic que s’estan duent a terme als barris de Porta i Trinitat Nova: la reordenació de la illa compresa entre els carrers de S’Agaró, de la Llosa, de Platja d’Aro i de l’avinguda Meridiana; les del carrer Palamós –amb dues cofinançades amb fons FEDER- i la remodelació de la plaça de Casas i Amigó.

A tota Barcelona s’han fet millores en la pavimentació de diversos carrers, arranjaments de places públiques i en la instal·lació de punts verds per reciclar.

També millores en l’enllumenat públic així com la col·locació de jocs infantils, renovacions de voreres, instal·lacions de mobiliari urbà, manteniment d’edificis i ampliació de xamfrans.

Significativa ha estat la millora de les accessibilitats als entorns de parades de metro i la formació de noves voreres així com la millora de recollida d’aigües o les actuacions de millora a espais de petanca. També s’han dedicat esforços a la senyalització de reserves d’aparcament per a persones discapacitades, ubicacions de nous arbrats, treballs de jardineria, millora de sistemes de calefacció a diversos centres cívics municipals i condicionaments de sales d’informàtica de centres cívics.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram