Els veïns del barri de la Prosperitat van “inaugurar” la setmana passada, i de manera simbòlica, la residència per a persones grans que, tot i estar acabada, segueix sense estar a disposició dels ciutadans.

L’equipament és un edifici modern amb 100 places de residència per a gent gran i unes 25 més de centre de dia. Tot i que està totalment acabat i a punt per a ser estrenat des de fa un any, la Generalitat afirma que no té recursos per posar en marxa l’equipament.

L’argument de la falta de diners no ha convençut als veïns del barri. “Poden donar quatre milions al circuit de Montmeló i un al trofeu Conde Godó i no tenen diners per obrir una residència ja construïda?”, es preguntava indignat un dels veïns durant la inauguració simbòlica que va agrupar a gairebé 200 persones.

En el mateix terreny on actualment hi ha la residència, també estava prevista la ubicació de tres equipaments més. Un edifici de pisos tutelats per a persones grans -la gran Torre Júlia, l’únic dels tres en actiu tot i que amb la majoria dels pisos buits, segons els veïns- i una piscina que encara no s’ha construït i que tampoc s’ha inclòs en el PAD que encara està per aprovar.

Tot i el malestar amb la Generalitat, la inauguració va ser tot un èxit i, fins i tot, va captar l’atenció de vianants que van creure que es tractava d’una inauguració real. Després d’aquesta acció, els veïns demanaran una reunió amb la Generalitat on demanaran explicacions i a través de la qual esperen poder agilitzar el procés d’obertura de l’espai.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram