Els veïns de Nou Barris podran gaudir d’un ampli ventall d’activitats durant aquestes festes nadalenques gràcies a un programa que han confeccionat associacions i entitats del Districte.

La gresca s’encetarà demà amb una activitat de Contacontes titulada Campanya per un consum no sexista del regal, que es durà a terme de manera continuada fins el 4 de gener a la Biblioteca Nou Barris. També demà la Biblioteca Canyelles oferirà als nens i nenes de 3 a 12 anys un taller de guarniments de Nadal (a les 18 h), mentre que la Biblioteca Zona Nord sorprendrà als ciutadans organitzant un taller de magdalenes el dijous (18 h).

Dissabte, l’Associació de Pessebristes de Barcelona organitza una sortida cultural, mentre que per les famílies amb infants de 2 a 5 anys es farà El senyor hivermàs, una activitat que aproparà als petits a les tradicions i els instruments propis d’aquesta època (17.30 h) i que es durà a terme al Centre Cívic Porta-Sóller.

Una altra activitat per gaudir en família serà el Caga Tió per la mainada que es farà dimarts dia 18 i que està organitzat per l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé de les Roquetes i el Centre Cultural Els Propis i que començarà a les 16 h a la Via Júlia. Pels que no hi puguin assistir, es farà cagar el tió també el dissabte 22 al Casal de barri Prosperitat.

NADAL ARTÍSTIC I FESTIU

Poemes i música per viure el Nadal de manera diferent. Això és el que proposa el grup de poetes de Torre Llobeta amb la seva activitat que es desenvoluparà el dimecres 19 al Centre Cívic del barri (18 h). També de música anirà l’activitat que es durà a terme de manera simultània al Casal de Gent Gran Vilapicina i Torre Llobeta tot i que duu el títol La música de Nadal al barroc.

Caminades pel barri Gòtic o visites al pessebre de la plaça Sant Jaume, són algunes de les propostes que inclouen les caminades per parcs de Barcelona que es duran a terme divendres 21.

Els grups i entitats de Porta-Sóller també han fet les seves propostes i enguany donaran la benvinguda al Nadal gaudint amb diferents activitats com espectacles, manualitats o exposicions, el mateix dia. D’altre banda, el Centre Cívic Ton i Guida organitzarà dissabte 21, a partir de les sis de la tarda, una Festa de Cap d’Any.

Des de divendres 28 i fins el 5 de gener els petits podran fer les seves peticions als Reis Mags i dipositar la seva carta a la Bústia Reial que estarà ubicada a la Plaça Major de Nou Barris.

Nadal de joc. Món del circ, aquesta és l’activitat que s’ha programat al matí de divendres. Es tracta d’un taller de descoberta per a nens de 4 a 8 anys.

Dissabte 29 la Parròquia Santa Bernadeta de Torre Baró mostrarà a aquell que ho vulgui el seu pessebre vivent. L’activitat tindrà lloc a les 18 h.

Dilluns 31, el Casal de barri Prosperitat proposa als joves acomiadar-se del 2012 amb una festa amb Dj’s Els Veïns, amb música soul, disco i founk, i PD Clotencs que tocaran ‘pachanguilla’ per tots els que vulguin acabar l’any movent l’esquelet.

Nou Barris Comerç gestionarà la Fira de Nadal i Reis d’enguany

Aquest any  s’unifiquen les fires de Nadal i Reis, que anteriorment eren activitats diferenciades. Gestionada per l’Eix Comercial Nou Barris Centre Comerç, la Fira de Nadal i Reis de Nou Barris, enguany tindrà lloc del 6 de desembre de 2012 al 5 de gener de 2013.
Situada a la marquesina de la Via Júlia és un punt de trobada, on els comerciants en uns 110 stands ens oferiran diversos productes nadalencs: pessebres, molsa, arbres i guarniments de Nadal. També hi haurà productes alimentaris, dolços i pastisseria i els ciutadans també hi trobaran artesania i diversos objectes de regal.
Enguany, a més, s’han incorporat accions de dinamització orientades a afavorir un espai d’oci i relació entre el visitants de la Fira. Hi haurà atraccions per als infants: inflables i volador infantil. També es programen tallers com ara de pastisseria, tast de productes alimentaris i d’altres.

Aquest any  s’unifiquen les fires de Nadal i Reis, que anteriorment eren activitats diferenciades. Gestionada per l’Eix Comercial Nou Barris Centre Comerç, la Fira de Nadal i Reis de Nou Barris, enguany tindrà lloc del 6 de desembre de 2012 al 5 de gener de 2013.  Situada a la marquesina de la Via Júlia és un punt de trobada, on els comerciants en uns 110 stands ens oferiran diversos productes nadalencs: pessebres, molsa, arbres i guarniments de Nadal. També hi haurà productes alimentaris, dolços i pastisseria i els ciutadans també hi trobaran artesania i diversos objectes de regal.  Enguany, a més, s’han incorporat accions de dinamització orientades a afavorir un espai d’oci i relació entre el visitants de la Fira. Hi haurà atraccions per als infants: inflables i volador infantil. També es programen tallers com ara de pastisseria, tast de productes alimentaris i d’altres.

La Cavalcada de Reis culminarà les activitats d’aquest Nadal

La Cavalcada, com cada any, culminarà les activitats de Nadal a Nou Barris i aplegarà amb il·lusió els somnis d’infants i de totes les persones, entitats i grups que participen al llarg del seu recorregut el dia 5 de gener de 2013 a la tarda.

Començarà a les 17.30 h, amb l’arribada dels tres reis a l’estació de Renfe Torre Baró- Ciutat Meridiana. L’espectacle i la rebuda dels Reis a la plaça Major de Nou Barris, a les 18.15 h, podrà ser visionat per transcripció en pantalla a la seu del districte.

A les 19.15 h la Cavalcada iniciarà el seu recorregut per Via Favència/Via Júlia, pg. Verdum, Dr. Pi i Molist, pg. Fabra i Puig fins a l’avinguda Meridiana.

TEMÀTICA MÀGICA

L’eix temàtic de la Cavalcada gira entorn el mon màgic i l’Orient. Aquest any un dels membres de l’entitat La Indomable de Ciutat Meridiana farà de rei mag. Organitzada com cada any, per moltes entitats i el districte de Nou Barris, la Cavalcada farà somiar i somriure a infants i grans.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram