Imatge aèria del pont de Mühlberg. Foto: Ajuntament

El pont de Mühlberg és una estructura metàl·lica de 70 metres de llargada, dissenyada l’any 1991 per l’arquitecte municipal Ignasi de Lecea i Flores amb la missió de salvar un dels molts buits que hi ha a la paret del turó de la Rovira. Es va construir l’any 1991 per donar continuïtat al carrer Mühlberg amb el parc del Guinardó i fer una mica més accessible el barri. Des d’allà dalt es poden admirar la ciutat, els Tres Turons i, sobretot, la part de muntanya que falta, que està repartida per tota la ciutat.

Perquè un dels trets diferencials del barri de Can Baró és l’existència de pedreres, explotades intensament durant gairebé tot el segle XX. El resultat de tants anys d’extracció són aquests impressionants esvorancs al turó de la Rovira, un dels quals, el que hi ha situat al final del carrer de Mühlberg, que tallava el pas entre els dos costats del barri.

El turó de la Rovira és un dels set turons que hi ha a la falda de Collserola. Amb el turó del Coll i el del Carmel integra el conjunt dels Tres Turons i, tot plegat, forma part del sistema de la serralada Litoral, que es va generar al paleozoic, fa més de 250 milions d’anys, abans de l’aparició dels primers dinosaures.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram