Foto de família del Bàsquet Nou Barris aquesta temporada. Foto: BNB

Ser una entitat de barri no vol dir només haver-se creat al barri. Vol dir conèixer la realitat de l’entorn, entendre-la i adaptar-s’hi. I el Bàsquet Nou Barris, un club nascut a la Prosperitat però amb abast a tot el districte, fa més d’una dècada que predica amb l’exemple. “Nou Barris és el districte amb la renda més baixa de la ciutat i les entitats n’hem de ser conscients. La nostra tasca com a club és oferir esport de qualitat dins de la situació econòmica del districte”, defensa Santiago de Pedro, president del Bàsquet Nou Barris (BNB).

L’entitat, fundada el 2011, ha estat nominada als Premis Nou Barris d’aquest any en la categoria col·lectiva. “Estem molt agraïts i contents, independentment de si guanyem o no”, reconeix el president del club, que aplaudeix també la feina de les altres candidatures.

De Pedro assegura que la voluntat del BNB és “donar un servei al veïnat”, i especialment als nens, nenes i joves. “L’esport és una forma d’entendre la vida, de viure en salut i de tenir un espai de socialització i desconnexió després dels estudis o de la feina”, remarca.

En aquest sentit, afirma que la pista de bàsquet és un bon lloc on transmetre valors “de manera passiva”, de fer que els nens i nenes aprenguin pràcticament sense adonar-se’n. Per exemple, aprenen a ser sostenibles quan el club els dona gots reciclables per beure aigua i aprenen a respectar-se els uns als altres. De fet, segons De Pedro, des del BNB han arribat a detectar algun cas de bullying que s’estava produint a l’escola i l’han aturat.

Aposta per l’esport femení

Una altra senya d’identitat del BNB és l’aposta per l’esport femení i per la presència de dones “en totes les àrees del club, també a la junta directiva, els equips tècnics, les coordinacions…”, diu De Pedro. D’altra banda, també compten amb protocols per actuar davant de possibles agressions o abusos que es puguin produir en el club.

La votació popular dels Premis Nou Barris està en marxa al web de Línia Nou Barris. Hi ha temps per votar fins al 27 d’abril.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram