Una excavadora destrossant una part dels horts. Foto cedida

Una de les constructores propietàries dels solars de la Maladeta, Núñez y Navarro, que té els permisos per començar a construir pisos abans de finals d’any, ha començat a desallotjar els horts de Maladeta. Tot i que, segons explica el tresorer de l’Associació de Veïns de Porta, Cayetano Morales, ja se sabia que aquesta escena es produiria, ha estat impossible no emportar-se una decepció després que diversos veïns hagin passat onze anys tenint cura d’aquests horts.

“Quan aquest solar ja era propietat de Núñez i Navarro, estava buit, brut i sense tancar. Llavors un veí ho va netejar i va fer horts i altres el van seguir”, indica Cayetano sobre el moment a partir del qual van començar a sorgir diferents reivindicacions veïnals. “Primer vam demanar que es fes una rambla i després que fos un espai públic o es construís habitatge social. Però res va ser possible”, lamenta l’integrant de l’entitat veïnal.

Contra l’especulació

D’altra banda, Morales assegura que aquests horts han estat molt més que un entreteniment pel barri, si no que, amb el temps, s’han convertit en un símbol contra l’especulació. Segons afegeix, els veïns han intentat frenar-la organitzant-se en assemblees o fent manifestacions. “Suposem que, d’alguna manera, no hi ha hagut suficient mobilització”, conclou.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram