Els Quinze és el nom que rep popularment l’avinguda. Foto: Ajuntament

El Consell Plenari del 4 d’octubre va aprovar canviar el nom de l’avinguda de Borbó per la dels Quinze, una demanda que reivindiquen des del passat mes d’abril l’Associació de Veïns i Veïnes de la Torre Llobeta-Vilapicina i la Taula Unitària de Nou Barris per la República.

Els Quinze és la denominació que rep popularment aquesta zona, ubicada a la cruïlla del passeig de Maragall i l’avinguda de Borbó. El nom té el seu origen en el preu de 15 cèntims que costava el bitllet del tramvia número 46 durant els primers anys del segle XX. Per tal de retre homenatge a aquesta anècdota històrica de Nou Barris, la Taula Unitària per la República de Nou Barris i l’associació de Veïnes i Veïns de la Torre Llobeta-Vilapicina van engegar una campanya informativa per promoure el canvi de nom gràcies a la qual van recollir més de 1.300 signatures.

La iniciativa va arribar el 4 d’octubre al plenari a través d’una proposta elaborada pels grups de BeC i ERC i, finalment, es va aprovar amb el suport del Grup Municipal Demòcrata. Ara l’Ajuntament iniciarà els tràmits necessaris per fer realitat la mesura i es traslladarà la proposta a la Ponència del Nomenclàtor, l’ens encarregat de l’aprovació del canvi de denominació. Un cop se superi aquesta fase, s’obrirà el termini d’exposició pública per tal de poder presentar al·legacions.

A Nous Barris ja s’han fet altres actuacions relacionades amb el canvi de nom de carrers del districte. Per exemple, l’antiga plaça de Llucmajor es va rebatejar com a plaça de la República, fent un homenatge als valors republicans i al passat democràtic de Barcelona.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram