Foto: Twitter (@Dijous_LoParte)

La celebració de la Fira de la Terra, que es va fer a Nou Barris el cap de setmana del 21 i 22 d’abril, va estar envoltada de polèmica per culpa de la conferència que va pronunciar Lluís Botinas, president de l’Associació Plural 21, on va parlar de les seves polèmiques teories que neguen les evidències científiques relacionades amb el virus VIH o les vacunes.

Tal com va avançar el diari El Mundo, uns dies abans de la fira el Districte va instar l’organització de la Fira de la Terra -rep una subvenció municipal de 8.000 euros- que anul·lés la xerrada a causa del “risc per a la salut pública” que suposen els punts de vista de Botinas i que retirés l’estand de l’Associació Plural 21. De fet, des de l’Agència de Salut Pública de Barcelona també s’havia alertat sobre el perill que aquestes teories es difonguin. Des de la Fira de la Terra sí que van fer cas a la petició de no donar un estand però van permetre que Botinas fes la xerrada.

Tot plegat ha provocat que la Comissionada de Salut de l’Ajuntament, Gemma Tarafa, afirmés que és un “fet greu” que la Fira de la Terra permetés l’acte. És per això que l’Ajuntament ha dit que està estudiant “la possibilitat d’obrir un expedient als organitzadors de la fira i revisar el suport municipal que se li dóna”.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram