El festival de cultura popular Cítric 2018, que organitza l’Ateneu 9 Barris, tancarà la seva quarta edició el pròxim 14 d’abril amb una trobada internacional de corals socials i l’actuació del mestre del folklore Eliseo Parra, que estarà acompanyat per Las Piojas.

Així doncs, aquest dia el protagonisme serà per a la música popular i les corals. El públic podrà gaudir de l’actuació de diferents corals d’arreu d’Europa, que són les protagonistes d’haver construït un substrat cultural entre diferents generacions. L’actuació a l’Ateneu formarà part del festival VaDeCor.

Posteriorment arribarà el torn d’Eliseo Parra. Juntament amb Las Piojas oferirà un espectacle que agrupa memòria viva i cultura popular sobre l’escenari. El músic de Valladolid oferirà un repertori variat que inclourà jotes, polques i malaguenyes, que sonaran accentuades per la banda de percussió que formen Las Piojas, ‘pandeteiras’ i antigues alumnes de Parra.

MEMÒRIA HISTÒRICA
Aquesta quarta edició del Cítric ha tingut la memòria històrica com a protagonista. L’objectiu d’aquesta edició, tal com expliquen els seus organitzadors, és “entendre el present, sabent que el passat és una construcció narrativa en constant revisió, un camp de batalla per entendre d’on venim, qui som i a on volem anar”.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram