Un moment d’una pregària. Foto: Comunitat Islàmica Nou Barris

La comunitat islàmica de Nou Barris ha inaugurat, després de mesos d’obres i diferents tràmits per aconseguir tots els permisos, la sala d’oració del carrer Japó, al barri de la Prosperitat.

L’obertura d’aquesta mesquita arriba després de mesos de queixes i protestes d’una part dels veïns, que des d’un primer moment es van oposar a la mesquita amb cassolades de rebuig. Ara han canviat les cassolades per vetllades amb espelmes, ja que un cop l’espai ha obert podrien ser multats per odi i xenofòbia. Els veïns sempre han defensat que la seva oposició a la mesquita només és per qüestions legals i d’ideoneïtat de l’espai. Tot i això, grups d’ultradreta i racistes han fet acte de presència al barri en nombroses ocasions. A l’altra banda s’hi va posicionar des d’un primer moment l’Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat i la Xarxa 9 Barris Acull per rebutjar la presència de la ultradreta al barri i defensar l’obertura de la mesquita. Ara 9 Barris Acull ha organitzat un curs sobre l’islam i la islamofòbia.

MENYS PREGÀRIES
De moment la comunitat islàmica ha decidit fer menys pregàries de les previstes. D’un total de sis en fan quatre, ja que les de primera i última hora les han suspès provisionalment. El seu vicepresident, Abdel Elbout explica a Línia Nou Barris que han pres la decisió “perquè la persiana fa soroll i fins que no en tinguem una de nova molestaríem”. Dels primers 15 dies, Elbout en fa un balanç positiu. “De moment tot va força bé. Amb normalitat i poques molèsties”, afirma.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram