L’actual casal està fet de barracons des del 2012. Foto: Línia Nou Barris

La construcció del nou Casal de Joves de la Prosperitat és un d’aquells projectes que arrossega anys i anys de retard, concretament al voltant d’una dècada. Ara sembla que, per fi, el futur equipament està més a prop de ser una realitat, ja que l’Ajuntament ha licitat les obres.

El nou equipament es construirà al solar que hi ha a la confluència de l’avinguda Rio de Janeiro i el passeig Valldaura, i que des del 2012 acull en mòduls el casal. Un solar que fa anys que està maleït, tal com es va poder comprovar el 2018, quan semblava que les obres tirarien endavant. Llavors va aparèixer un deute que va aparèixer i que l’Ajuntament va atribuir a l’ara desaparegut Consell Comarcal del Barcelonès, ja que en el seu moment va ser l’empresa Regesa, propietat del Consell Comarcal, qui va fer l’expropiació del solar. Regesa va comprar el terreny a Adif, però va quedar pendent un deute de tres milions d’euros. Això va provocar que el projecte patís un nou retard.

El nou edifici, llargament reivindicat pels joves del barri, tindrà una planta baixa i un pis i inclourà oficines, una sala polivalent, aules per als tallers, bucs d’assaig i un plató. Encara caldrà esperar una mica però finalment els joves podran gaudir d’un casal digne per fer les seves activitats.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram